mandag 7. desember 2009

En herlig kveld med gode venner:
Middagen bestod av MangoChutney med fullkornsris og urte-/ hvitløksbaguetter. Til dessert ble det servert Haugesunds stolthet: Dronning Mauds pudding, som jeg lagde for første gang, med gode råd i fra svigermor. Noe nervepirrende, siden min mann er fra Haugesund. Men desserten ble supergod, så jeg håper på litt skryt videre til min nye familie på vestlandet.. ;)

Dronning Mauds pudding:
200 g mørk kokesjokolade
5 gelatinplater
1/2 dl vann
5 eggeplommer
5 ss sukker
6 dl kremfløte

Riv sjokoladen
Legg gelantin i kaldt vann
Visp egg og sukker stivt
Visp fløten og bland den forsiktig inn i eggesdosisen
Klem ut vannet fra gelantinen og smelt den i det varme vannet
Helles forsiktig inn i fromasjen
Fromasj og sjokolade legges lagvis i en glassbolle
La stå kaldt i kjøleskap


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar